Italien springer ikke nødvendigvis i tankerne som det første, når der tænkes på ​verdens mest kendte skidestinationer. Men faktisk er mange af områderne i Italien af absolut verdensklasse i alle aspekter.

De italienske skisportssteder ligger primært i det nordlige Italien, der grænser op til Frankrig, Schweiz og Østrig. I den sydlige del af Alperne har de italienske skisportssteder hele 80% chance for at få del i det smukke klare solrigevejr om vinteren. Så i ægte italiensk stil, kan du sidde udenfor og ikke lade sneen komme i vejen for at nyde lækker pasta, grappa, spritzer, espresso eller café latte. Læs mere

Skiløb i Italien er undertiden som at være i to (eller tre!) Forskellige lande. Tyske og østrigske kulturelle indflydelser er fremtrædende i dele af Dolomitterne, og den franske kultur insinuerer sig ind i Aostadalen.

Generelt er Italien også en smule billigere end deres nordlige og vestlige naboer. De italienske skisportssteder er også kendt for deres relativt ubesværede skråninger, hvilket gør landet ideelt for dem der ønsker gode oplevelser uden de helt store udfordringer. Selvfølgelig findes der også sorte piste, der kræver en vovehals at køre ned ad, men brede ”motorveje” er hvad Italien gør sig bedst i. Et stort plus i den Italienske bog er også logistikken. Skisportsstederne er generelt ikke langt fra de mange lufthavne, hvilket gør transit let. En anden bonus er, at de fantastiske byer som Rom, Firenze, Milano og Venedig aldrig er langt væk.

I Italien kan du stå på ski i den massive og spektakulære del af Dolomitterne i øst, og i de sande alper i nord vest. Italien tilbyder en bred vifte af ski-muligheder på tværs af mere end 200 feriesteder. Det er favoloso!