Dimora Del Ghirlandaio - Olivengården i Toscana

Kun et stenkast fra Firenze, finder du denne imponerende ejendom. Villaen er ideelt placeret i hjertet af Chiantis landidyl og skaber grundlag for en fantastisk base til at gå på udforskning i Firenze og Toscana.

Gæster kan slappe totalt af i de pittoreske omgivelser. I er omgivet af det skønneste bakkede landskab og 30 hektarer fyldt med olivenlunde, vinranker, en skov og en idyllisk sø.

Udendørsområderne er smukt vedligeholdt med flere forskellige afkroge hvor man kan koble af i fred og ro. I øvrigt finder I to pools, hvoraf den ene kan opvarmes efter ønske, smukke haver og små stier med fantastiske panoramaudsigter ud over det Toscanske landskab.

Gården var tidligere ejet af en af de mest kendte familier af renæssance malerne, familien Ghirlandaio. Udover at huse hele familien har gården også været bolig for nogle af de mest kendte renæssance kunstnere såsom Raffaello, Pontormo og Botticelli. Man kan roligt sige at gårdens historie bringer essensen af Toscana frem.

Gården spreder sig over fem bygninger og kan huse op til 44 sovende gæster i dens 20 soveværelser. Dimora del Ghirlando er en fantastisk lokation til f.eks. bryllupper, firma events eller måske en generations ferie for hele familien. Gården byder også på et væld af fællesområder hvor I kan hygge jer og slappe af i den unikke stemning. I finder blandt andet flere lounges med pejse, et spa område med tyrkisk bad, sauna og Jacuzzi.

Gårdens interiør er totalt gennemrenoveret og ny møbleret, hvor der kun er blevet brugt antikke møbler for at bevare den gamle charme, og ikke mindst komplimenterer møbleringen de eksklusive små finesser man finder rundt omkring på gården.

Dimore Del Ghirlandaios hovedhus har udsigt ud over poolen og haverne. Bygningen består af tre etager og ved stue etagen finder du to stuer, en spisestue med plads til 12 siddende gæster og et fuldt udstyret køkken. Soveområdet indeholder fem soveværelser og master suiten finder I på sin helt egen etage, hvor man har 360 graders udsigt over hele grunden, det fantastiske landskab og Firenze. Hovedbygningen har også et mindre værelse ideelt til tjenestefolk.

Gårdens næst største hus inkluderer fire suiter, alle placeret på øverste etage. Stueetagen indeholder en hyggelig stue samt et værelse dedikeret til vin- og olivenolie smagning, et mindre ”study” og kapellet. Det hyggelige kapel er bemalet med freskomalerier af Ridolfo del Ghirlandaio og er den perfekte scene for en idyllisk bryllupsceremoni.

Bottega bygningen var det sted Ghirlandaio familien brugte til at fremvise deres kunstværker. I dag huser bygningen en stor og komfortabel stue samt to soveværelser.

Frantoio bygningen hvor der tidligere blev presset olivenolie huser nu to stuer og tre soveværelser (et soveværelse deler badeværelse med bygningens største soveværelse). Bygningen huser også et ekstra tilbygget mindre værelse med eget badeværelse.

Atallier bygningen er det sted familien brugte til at male, og er nu blevet transformeret til en lille villa med stue og fire soveværelser.

Dimora del Ghirlando tikker alle de rigtige bokse af for at holde den perfekte ferie, eller firmaevent, væk fra hverdagen. Her kan I i sandhed fordybe jer i den charmerende italienske livsstil. Gården ligger syd for Firenze i det bakkede Toscana landskab, mellem Impruneta og Scandicci. Fra gården kan man blandt andet se Brunelleschi’s Santa Maria del Fiores kuppel. Udover de 2 kilometers kørsel til Firenze, er den idylliske by Siena også inden for ganske kort kørsel. Det samme gælder for de smukke landsbyer San Casciano, Colle Val d’Elsa og Monteriggioni.

Om Firenze og området
Den charmerende italienske by er stort set én stor udendørs udstilling af kunst og kultur. Byen, og området, er verdenskendt for at være hjertet for renæssancen, og hjemstavn for noget af det fineste kunst og litteratur der eksisterer. Nogle af byens mest ikoniske landemærker er, blandt andet, Fillippo Brunelleschis ”Duomo” og selvfølgelig Michelangelos tidløse klassiker, statuen David – hvilket af mange kunsthistorikere anses for at være det mest genkendelige og ikoniske symbol på den vestlige kulturarv.

I byen finder I også den romantiske stenbro, Ponte Vecchio, hvilket er en af Europas sidste komplette stenbroer. For slet ikke at nævne Giotto’s famøse klokketårn og Santa Maria Novella & Santa Croce kirkerne – I Firenze er der nok at se.
Et besøg til de verdenskendte museer såsom Uffizi, Accademia og Bargello anbefales også kraftigt. Er I til kunst er et besøg til Pitti paladset et must. Her finder I en ganske omfattende og varieret samling. Af kendte navne, hvor Firenze spiller en stor rolle, er det værd at nævne Leonardo Da Vinci, Michelangelo og Dante Aligheri. Deres bidrag til kulturarven er tydelig – og når I går i Firenzes gader kan dette mærkes.     

Fakta & priser

- Pris fra 48.440 EUR
- Lejes for en uge ad gangen
- Maks. antal gæster: 44
- Antal soveværelser: 20
- To pools (en kan opvarmes efter ønske)
- Stort spa med fitness, sauna, tyrkisk bad og jacuzzi
- Hyggelige stier og haver med panorama udsigt
- 2 km fra Firenze
- Restaurant
- Privat parkering
- Helipad
- Wi-Fi

Ring 39 618 618 – eller skriv, så vender vi hurtigt tilbage.