Familietur gennem Laos

Kunne du tænke dig en anderledes familieferie? Peacock Travel byder på en helt fantastisk familieoplevelse, hvor i lærer om Laos' fascinerende kultur på en sjov, interaktiv og anderledes måde. Landet er stadig ganske uberørt - man kan sammenlige det med Thailand for ca. 20 år siden. Her finder man det mest smilende folkefærd og det skønneste klima. Der er jungle, templer, elefanter, de smukkeste strande og et hav af aktivitetsmuligheder. Peacock Travel har sammensat en rejseplan for hele familien:

Rejseplan:

Dag 1: Afrejse fra Danmark til Bangkok eller Hanoi

Dag 2: Transit i Bangkok eller Hanoi og ankomst i Luang Prabang. Transfer til hotel.

Baci ceremoniI dag har du en enestående mulighed for at opleve et af Laosældste traditioner: Baci Ceremonien. Formålet med Baci, der er en blanding af animistisk og buddhistisk tro, er at ringe flygtede ånder tilbage til kroppen. Det er meget vigtigt før store begivenheder såsom bryllupper, fødsler, rejser eller indvielse af nyt venskab.

Dag 3 : Luang Prabang. Morgenmad på hotellet. I dag bliver i kastet ud i et koncept, vi kalder 'The Amazing Race'. Vi har lavet vores egen version af 'Mekong Express'; I får et begrænset pengebeløb og en liste med 100 forskellige udfordringer, der skal klares indenfor en given tidsramme. I bliver nødt til at prioritere opgaverne, styre budget og tid - og så skal i have forhandlings- og kommunikationsevnerne frem, for at kunne navigere rundt i jeres tuk tuk! Få fat i så mange ting som muligt og få taget så mange billeder som muligt  - jo flere jo højere point score! Morsomme situationer vil utvivlsomt opstå. Frokost på egen hånd.

Eftermiddagen byder på 'The Natural Dyes Class', som  er en introduktion til silkeorme og silke typer. På dette mini-kursus, har eleverne hands-on erfaring med naturlig farve forberedelse og kommer til at fuldføre 3 forskellige farveprocesser. 

Ethnisk Mode Show. Show varer en time og fremføres af unge modeller fra Luang Prabang (mænd og kvinder) - der går ned af podiet i takt til nutidig musik. Modellerne vise stolte gæsterne den rige, etniske mangfoldighed i Laos gennem deres kostumer. Showet består af 95 etniske kostumer fra det nordlige Laos, og det er den største private samling i verden.

Aftensmaden nydes på den lokale restaurant 'Dyen Sabai', hvor i får en rigtig autentisk oplevelse. I kommer til at spise som de lokale - og skal i aften smage 'Sindat' - traditionel Laos BBQ, hvor man griller sin egen mad på metalgril og koger grøntsager i bouillion

Dag 4: Luang Prabang. I besøger det traditionelle Kunst og Etnologi Center, som er et museum i UNESCO World Heritage byen Luang Prabang. Det er det eneste uafhængige non-profit museum og ressourcecenter i Laos, der er dedikeret til indsamling, bevaring, og fortolkning af de traditionelle kunstarter samt livsstil for landets mange og forskelligartede etniske grupper.

Efterfølgende går turen videre til Kuang Si vandfaldet. Transporten foregår i en overdækket mini-lastbil. Køreturen tager ca. 35 min. Ved Kuamg Si vandfaldet kan i nyde en forfriskende svømmetur i det turkqise vand. Vi holder picnic i naturen.

Spil Petanque med de lokale over en øl (eller sodavand!)! Dettee hyggelige franske og traditionelle spil er stadig meget anvendt, (især af gentlemen) efter arbejde. En afslappende måde at afslutte dagen på og samtidig få nye venner!

Denne aften er det valgfrit, om man vil en tur på aftenmarkedet, eller blot slappe af på hotellet. Middag på egen hånd.

Dag 5 : Luang Prabang – Nong Khiau – Muang Ngoi.

I dag kører et par timer nordpå til Nong Khiau, hvorfra i skal på 1 times cruise i en af de lokale 'Slow Boats'. I Muang Ngoi spises der frokost på lokal restaurant (ikke inkluderet i prisen). Efter frokosten trekker i til Muang Ngoi, hvor i rigtig kan nyde den fantastiske udsigt over området. Besøg en Hmong landsby og lær om deres spændende kultur og traditioner. I skal spise helt traditional aftensmad i landsbyen og overnatte her blandt Hmong folket. 

Dag 6 : Muang Ngoi – Nong Khiau. Efter morgenmad i landsbyen går turen tilbage mod Nong Khiau (cruise). I Nong Khiau foregår frokosten på egen hånd. Eftermiddagen byder på grotte-besøg samt det lokale marked. Aftensmad foregår på egen hånd. Overnatning foregår på en simpel lodge, der ligger med udsigt over Nam Ou floden.

Dag 7 : Nong Khiau – Shangri Lao. Morgenmad på Lodgen. Herefter kører i ca. 2,5 time til Luang Prabang området og stopper ved Shangri Lao Elefant Camp. Frokost spises i Campene og der er efterfølgende mulighed for ar følge de forskellige aktiviteter. Middag og overnatningen i Shangri Lao Camp.

Dag 8: Shangri Lao – Vang Vieng. Morgenmad i Campen. Kør ca. 7 timer fra Luang Prabang til Vang Vieng. Frokost undervejs på ruten. Ankomst i Vang Vieng hen på eftermiddagen. Nyd solnedgangen over udsigten bjergkæderne langs Nam Song floden. Hvis vejret tillader det, kan en tur i varmluftsballon arrangeres. Indkvatering på Boutique Hotel og middag på egen hånd.

Dag 9 : Vang Vieng – Tha Heua. Morgenmad på hotellet. Herefter kort køretur til en økologisk farm, hvor i kan lære om produktion og avl.

Efter besøget på farmen skal i sejel i Havkajak. Turen går til Nam Song River to Vang Vieng town. Frokost på egen hånd og fortsæt turen de sidste 25 km i bil. Afslapning ved 'The Blue Lagune water sports and resort'. Nyd de forskellige aktiviteter på Nam Ngum Lake. Middag på egen hånd og overnatning.

Dag 10 : Tha Heua – Nam Lik. Efter morgenmaden kører vi afsted mod en anderledes jungle oplevelse - Zip lining og jungle adventure. Der er en kort transfer op ad Lik-floden som fører jer til Nam Lik Jungle Fly Area. Herfra begynder en trek mod toppen af ​​bakken (1 til 2 time gåtur: up-hill, men let). Dette er en fantastisk mulighed for at udforske ​​Nam Lik-området. Turen ender ved 'Jungle Fly Camp Site', hvor en picnic anrettet  bananblade venter på jerDet er tid til at slappe af og nyde den fantastiske udsigt over Nam Lik Valley. Omkring kl.14:00 mødes i med professionelle guider, der informerer og giver sikkerhedsinstrukser. Det er nu tid til at suse gennem træerne, gå på reb broer og observere flora og fauna fra træ-toppene. BBQ og overnatning.

Dag 11: Nam Lik – Vientiane - Efter morgenmaden er der transfer til Vientiane Capital. Der er frokost på egen hånd i byen. Efter frokost går turen til 'Buddha Park' - også kaldet 'Wat Xieng Khuan', som er beliggende omkring 30 minutters kørsel fra byen. Den indeholder talrige religiøse skulpture. På vejen tilbage stopper vi og køber is. Indkvatering på hotel. Middag på egen hånd.

Dag 12 : Vientiane – Phou Khao Kwai - Vientiane. Morgenmad på hotellet. Efter morgenmad skal i på en heldags 'orkide-trek' i et nationalt beskyttet område - Phou Khao Kwai. På denne tur lærer man om de endemiske typer af vilde orkideer, og hvis vejret tillader det, kan du nyde en forfriskende dukkert i et vandfaldFrokost serveres ved foden af ​​et vandfald. Hen på eftermiddagen går turen tilbage til VientianeMiddag på egen hånd og overnatning på hotel.

Dag 13 : Vientiane – Afrejse via Bangkok or Hanoi. Efter morgenmaden hentes cykler og i kører til den lokale kokkeskolen. I dag tilbereder i selv frokosten. Efter frokosten cykler i videre til et af de smukke templer samt andre seværdigheder i byen. Check-ud fra hotel og transfer til lufthavn. Fly tilbage til Danmark.

Dag 14 : Ankomst til Danmark

 

Ring 39 618 618 – eller skriv, så vender vi hurtigt tilbage.