St. Moritz var et af de første vintersports ”resorts” i verden. Med snart 150 år på bagen som turistmål, er det stadig den dag i dag et af de bedste all-round skisportsområder i verden. St. Moritz kan prale af at have et utal af vintersports aktiviteter gennem sæsonen – både på pisterne og uden for dem.

Hvert år bruges byens store frosne sø blandt andet til skøjteløb, curling, hestevæddeløb og endda cricket (!). At se heste komme løbende i fuld gallop på den snebeklædte sø er et særsyn og en spændende oplevelse. I marts måned er St. Moritz også vært for det berømte og ekstremt hårde Engadin Skimarathon, der traditionen tro bliver afholdt i Engadindalen. Eventet er det største cross-country løb i Schweiz med helt op til 13.000 deltagere, og er derfor et event, som er meget attraktivt.
 
Byen kan anses som verdens hovedstad for vinterens glamour og tiltrækker generelt et liebhaver klientel. Går man ned ad hovedgaden, kan man få indtrykket af, at designer brands såsom Prada og Bogner er de eneste producenter af skitøj der findes, og at mink pels er obligatoriske. Læs mere

Men der er heldigvis meget mere til byen end Prada og Gucci jakker. Man finder flere forskellige delikate, hyggelige og stemningsfulde spisesteder og cafeer, hvor man kan nyde en warm glühwein efter en dejlig dag på bjerget, og suge den gode stemning til sig. Området ligger også tæt på den italienske grænse, hvilke kan smages.

Grundet St. Moritz højde på 1,856 meter, i Engadindalen i det sydlige Schweiz, giver det en sjælden kombination af en næsten utrolig sne sikkerhed og cirka 300 solskinsdage om året. Skiområdet er fremragende, både for øvede og nybegyndere. I alt findes der 58 lifte og 350 kilometers piste. Højdemæssigt ligger den lavest placeret lift i omkring 1.800 meters og den højeste i 3.305 meter.

Man skal være opmærksom på at byen er opdelt i tre mindre separate landsbyer omkring, eller nær søen. Vi anbefaler at man bor langs bredden af søen hvor de klart bedste hoteller er placeret. Her finder man de fleste fire og femstjernede hoteller samt et udvalg af eksklusive butikker, fantastiske restauranter samt enkelte barer og lounges.