Den legendariske skidestination i Rocky Mountains byder ikke alene på en smuk og hyggelig by, men også et superbt Terræn. Aspens massive skiområde er fordelt over fire meget forskellige lokale bjerge, Aspen Mountain, Aspen Highlands, Buttermilk og Snowmass, som alle er forbundet af effektive gratis busser. Læs mere

Aspen er kendt blandt feinschmeckere for at have en utrolig tør og krystal klar sne. At sneen er ekstrem tør, har den konsekvens at der næsten aldrig bliver iset, hvilket giver en bedre og mere behagelig sne at køre på. Området har i alt 187 pister, hvor den længste er 5,6 kilometer lang.

I Aspen er der masser af stejle kørsler gennem træerne på Aspen Highlands, plus juvelen i kronen, Highland Bowl. Man finder også et varieret terræn i området Snowmass og Aspen Mountain som praler af nogle korte og udfordrende sorte piste.

Aspen leverer, når det kommer til udfordrende terræn, men byder selvfølgelig også på cruising i bedste stil på ulasteligt præparerede piste. Snowmass bjerget byder på det bedste terræn for de let øvede. Her finder man lange top til bund ture på brede ”motorveje”. De tre andre bjerge byder også på gode muligheder for blå cruising.

Hvis man ønsker at udforske alle de forskellige bjerge i Aspen, er den bedste mulighed faktisk at tage bussen. De er gratis og fungerer generelt rigtig godt. Selvfølgelig kan der arrangeres private shuttles fra hotellet, men mange vælger bare at springe på bussen. Som et stort plus er Aspens bjerge sødmefyldt rolige meget af tiden, og det er ikke usædvanligt at have pisten helt for sig selv.

Som med næsten alle amerikanske feriesteder, er børnepasning og børnenes skiskole faciliteter fremragende. Forvent dedikerede sjove områder og eventyr stier. I Aspen kører der endda en lilla Max Moose bus rundt som henter og bringer børn der er registreret til skiskole, og transporterer dem og deres instruktører til og fra de lærende skråninger på Buttermilk og Snowmass, der med sine rolige omgivelser og blæøde piste er de perfekte  nybegynder områder.

Aspen har flere gode spisesteder - samt behagelige selvbetjenings steder, og flere af barerne er ganske sofistikeret. I 1880'erne og 90'erne var Aspen en blomstrende mineby rig på sølv. Dens enormt tiltalende historiske centrum er blevet smukt restaureret og danner kernen i dagens feriested, som byder på amerikanske grid-stil gader.

Aspen  er yderligere rig på mange kunstgallerier, mode og smykke butikker, samt sportsbutikker. I byen alene kan man bruge mange timer på kultur og shopping.

De fleste kendere vil bedømme skiføret og sneen til at være det bedste i verden.