Et af Schweiz' mest berømte ferieområder. Omgivet af 38 bjergtoppe der stikker mod himlen i 4.000 meters høje og over, er den bilfri by fuld af liv året rundt. Dens befolkning på kun 5.700 bliver suppleret af en lind strøm af besøgende, primært bestående af et mere eksklusivt publikum fra hele verden. De besøgende kommer hele året rundt hvor man blandt andet kan klatre, vandre, cykle og så selvfølgelig stå på ski på de omkringliggende bjerge. Udsigten til det ikoniske bjerg, Matterhorn, er noget helt for sig – ikke mindst når man står i den idyllisk rolige by, ved foden af bjerget, og kigger op på den majestætiske gigant.

Som en ski destination, er Zermatt egnet for alle uanset niveau. I finder masser af blå og røde  ”motorvejspiste” der især egner sig for familien der bare ønsker gode stunder i sneen. For øvede og eksperter, findes der en del sorte piste og masser af off-piste muligheder. Generelt kan man sætte Zermatts terræn op mod med de bedste områder uden tvivl. Læs mere

Området har en ganske fin snegaranti fra november til slutningen af april, hvilket gør det et klogt valg til en for- og eftersæson ferie. I området finder I flere højtliggende liftstationer (op til 3.820 meters højde), 350 km pister, godt kørende liftsystemer, der forbedres hvert år, omfattende off piste, fremragende restauranter i terrænet og ikke mindst, en charmerende kosmopolitisk by, hvor alle i servicebranchen gør en dyd ud af at gøre det en tand bedre end andre steder.

Zermatt rangerer dog højt på diverse lister over de dyreste skisportssteder i verden. Den bilfri by strækker sig mere end tre kilometer langs en dal, der spænder kun cirka en kilometer på tværs. De fleste butikker, restauranter, barer, caféer og hoteller er samlet omkring den attraktive største shoppinggade, Bahnhofstrasse, der løber op gennem dalen fra togstationen. Den brusende flod, Vispa, flyder parallelt, et par blokke væk og giver lige prikken over i’et. At slentre rundt i den bilfri by er også en sand fornøjelse i sig selv. Særligt dejlige er de smalle gader bag hovedgaden, med et virvar af gamle charmerende hytter samt se de hestetrukne kaner, glødende butiksvinduer, samt de charmerende kastanje og Glühwein boder.